به گزارش سایت دیلی تک، روغن صنعتی یک سیال روان کننده است که برای کاهش اصطکاک و سایش بین سطوح متحرک در طیف گسترده ای از کاربردها از جمله روانکاری موتورها، گیربکس ها، مایعات هیدرولیک، سیستم های خنک کننده و ماشین آلات استفاده می شود. انتخاب روغن مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها قیمت روغن صنعتی است. از طرفی عوامل متعددی نیز بر این قیمت تاثیر دارند. بنابراین شناخت این عوامل در نهایت منجر به انتخاب بهترین روغن صنعتی می شود.
عوامل موثر بر قیمت روغن صنعتی
قیمت روغن صنعتی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. نوع روغن
روغن های صنعتی به روش های مختلفی دسته بندی می شوند. یکی از دسته بندی ها، تقسیم بندی براساس نوع پایه روغن است. در تولید این روغن ها از سه روغن پایه مختلف از جمله روغن های پایه معدنی، مصنوعی و نیمه مصنوعی استفاده می شود. انواع روغن صنعتی براساس نوع پایه روغن، قیمت متفاوتی دارند.
دسته بندی دیگر انواع روغن صنعتی، براساس نوع کاربرد روغن است از جمله این روغن ها می توان به روغن موتور، روغن هیدرولیک، روغن دنده، روغن کمپرسور و روغن توربین اشاره کرد.
هر نوع از این روغن ها برای کاربردهای خاصی طراحی و تولید شده اند و قیمت روغن صنعتی به دلیل عملکرد و افزودنی های خاص مورد استفاده در آن، متفاوت خواهد بود.
2. گرانروی
گرانروی معیاری برای سنجش غلظت روغن است. گرانروی بالاتر در روغن های صنعتی نشان دهنده استفاده از مواد پایه با کیفیت بالاتر است. در نتیجه قیمت روغن های صنعتی با گرانروی بالاتر از سایر روغن ها بیشتر است.
3. برند
برندهای مختلف، روغن های صنعتی را با کیفیت ها و قیمت های گوناگون تولید و به بازار عرضه می کنند. معمولا قیمت روغن صنعتی برندهای معتبر به دلیل استفاده از مواد اولیه با کیفیت و انجام تست های استاندارد از برندهای ناشناخته بیشتر است.
4. حجم
روغن های صنعتی در حجم های مختلف به صورت لیتری، گالنی یا بشکه ای به فروش می رسند و به طور کلی با افزایش حجم، قیمت به ازای هر واحد کاهش می یابد.
5. عوامل دیگر
عواملی مانند نوسانات قیمت مواد اولیه، شرایط بازار، هزینه های حمل و نقل و تعرفه ها نیز می توانند بر قیمت روغن صنعتی تاثیر بگذارند. به طور مثال:
- قیمت روغن موتور صنعتی از 30,000 تومان تا 200,000 تومان در هر لیتر متغیر می باشد.
- قیمت روغن هیدرولیک بین 40,000 تومان تا 300,000 تومان در هر لیتر است.
- روغن دنده قیمتی بین 25,000 تومان تا 150,000 تومان در هر لیتر دارد.
- قیمت روغن کمپرسور از 50,000 تومان تا 250,000 تومان در هر لیتر متغیر است.
- قیمت روغن توربین بین 70,000 تومان تا 400,000 تومان در هر لیتر است.
مراکز فروش روغن صنعتی
فروش روغن صنعتی توسط مراکز مختلفی صورت می پذیرد. هنگام مراجعه به فروشگاه باید عوامل مختلفی مانند حجم روغن مورد نیاز، الزامات دستگاه و بودجه را در نظر گرفت. در اینجا چند روش رایج برای فروش این روغن ها آورده شده است:
توزیع کنندگان روغن صنعتی
رایج ترین روش فروش روغن صنعتی از طریق توزیع کنندگان است. توزیع کنندگان معمولاً طیف گسترده ای از روغن های صنعتی را از چندین سازنده مختلف در انبار دارند. آنها می توانند با ارائه مشاوره فنی و خدمات تحویل به مشتریان کمک کنند.
خرید روغن صنعتی مستقیم از سازنده
برخی از مصرف کنندگان ترجیح می دهند روغن صنعتی را مستقیماً از سازنده خریداری کنند. خرید روغن صنعتی از سازنده علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها امکان دسترسی به طیف کامل محصولات سازنده را فراهم می کند. با این حال، سازندگان ممکن است خدمات مشابه توزیع کنندگان مانند تحویل و مشاوره فنی را ارائه ندهند.
فروشگاه های آنلاین روغن صنعتی
روغن صنعتی را می توان به صورت آنلاین از طریق وب سایت های سازنده، توزیع کننده و خرده فروشان شخص ثالث خریداری کرد. خرید آنلاین می تواند راهی راحت برای مقایسه و یافتن بهترین قیمت باشد. با این حال، مهم است که از یک فروشنده معتبر خرید کنید تا از کیفیت محصول و خدمات پس از فروش اطمینان حاصل کنید.
گاهی ممکن است هنگام مراجعه به مراکز فروش روغن صنعتی نتوانید روغن مد نظر خود را پیدا کنید در چنین مواردی می توانید برای خرید روغن جایگزین از جداول معادل یابی روغن استفاده نمایید.
جداول معادل یابی روغن صنعتی به شما کمک می کنند تا روغن های جایگزین را برای برندها و گریدهای مختلف پیدا کنید.
نحوه استفاده از جداول معادل یابی
- برند و گرید روغن فعلی خود را پیدا کنید: اولین قدم این است که برند و گرید روغن فعلی خود را در جدول پیدا کنید. این اطلاعات معمولاً روی برچسب ظرف روغن درج می شود.
- روغن های جایگزین را پیدا کنید: در ستونی که برند و گرید روغن فعلی شما را نشان می دهد، لیستی از روغن های جایگزین را پیدا خواهید کرد. این روغن ها از برندهای دیگر هستند که از نظر عملکرد و مشخصات، معادل روغن فعلی شما می باشند.
- مشخصات روغن های جایگزین را بررسی کنید: به منظور اطمینان از مطابقت ویسکوزیته، افزودنی ها و سایر ویژگی های مهم، قبل از انتخاب روغن جایگزین، مشخصات آن را با روغن فعلی خود مقایسه کنید.
یک نمونه از جداول معادل یابی روغن صنعتی برای روغن توربین در ادامه آورده شده است:
اگر همچنان برای استفاده از جدول معادل یابی روغن مشکل دارید می توانید از کارشناسان فروش وب سایت فیدار اویل به نشانی fidaroil.com کمک بگیرید. این وب سایت مرجعی تخصصی برای فروش انواع روغن صنعتی، ضد یخ و ضد جوش، روغن گیربکس و گریس نسوز است و مشاوران این سایت به صورت ۲۴ ساعته پاسخ گوی سوالات شما در مورد این محصولات هستند.